محدودیتها و چالشهای ارسال پیامک

- مجله
- No Comments
فهرست مطالب
Toggleاز همان روزهای نخست ظهور گوشیهای تلفن همراه، بازاریابی پیامکی بهعنوان ابزاری کارآمد در دنیای بازاریابی شناخته شد و تا به امروز، حضوری دیرینه و پررنگ در این عرصه داشته است. اما سوال این است که آیا هنوز باید از بازاریابی پیامکی استفاده کرد؟ پاسخ مثبت است؛ تا زمانی که آن را بهدرستی انجام دهید، همچنان موثرترین راه برای برقراری ارتباط با مشتریان است. در این مقاله، محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک مورد بحث قرار میگیرند تا در رابطه با استفاده یا عدم استفاده از آن تصمیم بگیرید.
چالشهای بازاریابی پیامکی
بازاریابی پیامکی، ابزاری قدرتمند برای شکار مشتریان از طریق پیامهای بهموقع، مرتبط و شخصیسازی شده است؛ اما این شمشیر دولبه، چالشهایی بههمراه دارد که میتواند بر کارایی آن سایه بيفكند. برخی از رایجترین چالشهای این روش عبارتند از:
- چالش ۱- نرخ انتخاب پایین
یکی از بزرگترین چالشها، ترغیب افراد به شرکت در دریافت پیامهای بازاریابی است.
- چالش ۲- محدودیت کاراکتر
از محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک، میتوان به محدودیت طول پیام و تعداد کاراکتر اشاره کرد.
- چالش ۳- نرخ تعامل پایین
نرخ مشارکت پایین، میتواند از ارسال پیامهای بسیار زیاد، کم یا نامربوط ناشی شود.
- چالش ۴- مسائل مربوط به قوانین و مقررات
چهارمین چالش، میتواند ناشی از نقض قوانین و مقررات حاکم بر استفاده از پیامک بهعنوان یک کانال بازاریابی باشد.
- چالش ۵- مسائل فنی
پنجمین چالش مسائل فنی است که میتواند بر کیفیت، تحویل یا امنیت پیامها تاثیر بگذارد. از انواع چالشهای مسائل فنی میتوان به موارد مقابل اشاره کرد: تراکم شبکه، مسدودکردن هرزنامه، قالببندی پیام یا نقض دادهها
- چالش ۶- محدودیت در ارسال پیامک با سیم کارت شخصی
از محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک، این است که ارسال پیامکهای تبلیغاتی با سیمکارت شخصی در کشور، ممنوع و غیرقانونی است. همچنین اپراتورهای ایرانسل و همراه اول محدودیت سقف مجاز روزانه در ارسال پیامک دارند. اینباکسینو، با ارسال پیام انبوه در پیامرسان های داخلی و خارجی شانس موفقیت شما در بازاریابی پیامکی را افزایش میدهد.
راهکارهای مواجهه با محدودیتها و چالشهای بازاریابی پیامکی
باتوجهبه مزیتهایی که بازاریابی پیامکی دارد، همچنان بسیاری از شرکتها و سازمانها از آن برای بخش بازاریابی و درواقع ارتباط با مشتریان و مخاطبان خود استفاده میکنند. با اینحال، همانطور که ذکر شد این نوع بازاریابی با چالشهایی همراه است که در این بخش، به راهکارهایی برای حل این چالشها پرداخته میشود:
- راهکار برای چالش ۱: نرخ انتخاب پایین
برای حل این چالش، باید برنامه پیامک خود را در چندین کانال مانند وبسایت، رسانههای اجتماعی، ایمیل و علائم فروشگاهی تبلیغ کنید. همچنین با استفاده از کلمات کلیدی، کدهای کوتاه وکدهای QR، به شفافسازی فرآیند انتخاب بپردازید.
به مشترکین خود در رابطه با تعداد دفعات، محتوا و هدف پیامهای خود و نحوه انصراف آنها در هر زمان اطلاعرسانی کنید. با تقسیمبندی مخاطبان خود، پیامها را براساس ترجیحات، علایق و رفتارهای آنها تنظیم کنید تا ارزش ارتباطات پیامکی خود را افزایش و احتمال انصراف یا هرزنامه را کاهش دهید. با استفاده از اینباکسینو، میتوانید به ارسال پیام انبوه در ایتا بپردازید و بنابراین محدودیت ارسال پیامک نخواهید داشت.
- راهکار برای چالش ۲: محدودیت کاراکتر
برای غلبه بر این مورد از محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک، به اصل مطلب بپردازید و از حاشیهپردازی پرهیز کنید. در هر پیام، با دنبال کردن یک هدف، به هدایت مخاطب بهسمت آن بپردازید. زبانی قانع کننده را برای ایجاد انگیزه در گیرندگان خود مورد استفاده قرار دهید. محتوای چندرسانهای مانند تصاویر، ویدیوها یا شکلکها میتوانند پیام را در عین صرفهجویی در فضا، بهبود بخشند.
با ارسال پیام انبوه در بله با کمک اینباکسینو بر محدودیتهای ارسال پیامک غلبه کنید.
- راهکار برای چالش ۳: نرخ تعامل پایین
برای غلبه بر این نوع از چالشها، میتوانید محرکها و خودکارسازی برای ارسال پیامها براساس رویدادها، اقدامات یا شرایط خاص مانند تولد، خرید، لغو سبد خرید، درخواست بازخورد یا یادآوری را مورد استفاده قرار دهید. این موضوع کمک میکند تا ارسال بهموقع و مرتبط بودن پیامها را بهبود بدهید.
شخصیسازی و سفارشیسازی نیز میتواند پیامهای شما را جذابتر و دوستانهتر کند. میتوانید از نامها، مکانها، اولویتها یا سابقه خرید آنها برای ایجاد پیامهای متناسب با نیازها و علایق کاربر استفاده کنید. درنهایت، عناصر تعاملی و محاورهای مانند سوالات، نظرسنجیها یا آزمونها میتوانند مخاطبان را تشویق کنند تا پاسخ دهند، به اشتراک بگذارند یا بازخورد داشته باشند.
- راهکار برای چالش ۴: مسائل مربوط به قوانین و مقررات
برای غلبه بر این چالش از محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک، باید قوانین و دستورالعملهایی را که در مورد فعالیتهای پیامکی شما اعمال میشود، مانند قانون حمایت از مصرفکننده را رعایت کنید. علاوهبراین، باید یک اپراتور خدمات پیام کوتاه مطمئن برای کمک به رعایت قوانین و همچنین ارائه ابزارها و ویژگیهای لازم را مورد استفاده قرار دهید. همچنین بهتر است بهطور منظم رویه خود را نظارت و بهروز کنید و برای رسیدگی به هرگونه شکایت یا سوالی در رابطه با فعالیتهای بازاریابی پیامکی خود آماده باشید.
- راهکار برای چالش ۵: مسائل فنی
برای غلبه بر این محدودیت، یک اپراتور خدمات پیام کوتاه مطمئن را برگزینید که دارای ویژگیهای تحویل باکیفیت و سریع، پوشش جهانی و حفاظت از دادهها باشد. آزمایش پیامها قبل از ارسال آنها نیز، برای اطمینان از سازگاری با گوشیها، پلتفرمها و اپراتورهای مختلف ضروری است.
ردیابی و اندازهگیری عملکرد کمپین پیامکی میتواند به شناسایی و حل مشکلات فنی تاثیرگذار بر نتایج کمک کند. برخی ابزارها میتوانند برای بررسی کیفیت و قابلیت تحویل پیامها و همچنین نظارت و تجزیهوتحلیل معیارهای پیامک شما، ازجمله نرخ تحویل، نرخ پرش، نرخ خطا، یا نرخ پاسخ استفاده شوند.
- راهکار برای چالش۶ : محدودیت در ارسال پیامک با سیم کارت
بهترین راه برای رفع محدودیت در ارسال پیامک، بهکارگیری سامانه پیامکی معتبر است. سامانه پیامکی، روشی حرفهای است که در آن نوعی شمارهگیری خاص و مجازی مورد استفاده قرار میگیرد تا پیامها به مشتریان هدف ارسال شوند. از طریق این سامانه، کسبوکارها میتوانند به ارسال پیامک انبوه بپردازند که سرعت بالایی هم دارد و بر این نوع از محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک غلبه کنند.
کدام اپراتورها محدودیت ارسال دارند؟
اپراتورهای همراه اول و ایرانسل محدودیتهایی را در ارسال پیامکهای تبلیغاتی انبوه درنظر گرفتهاند. با وجود این محدودیتها، شرایط برای ارسال پیامک انبوه فراهم نیست. بنابراین بهتر است از یک راه موثر یعنی پنل پیامکی اینباکسینو برای ارسال انبوه پیام و رفع محدودیتهای اپراتورها استفاده شود.
همچنین این اپراتورها نوعی دیگر از محدودیتها را دارند و آن داشتن یک سقف مجاز ۵۰۰ عدد پیامک در شبانه روز است. ۵۰۰ بهمعنای ۵۰۰ عدد پیامک تبلیغاتی نیست. درواقع به تعداد صفحات پیامک مربوط میشود. هر صفحه پیامک فارسی ۷۰ کاراکتر و انگلیسی، ۱۶۰ کاراکتر است.
مزایای بازاریابی پیامکی و تبلیغات پیامکی چیست؟
ابتدا اجازه دهید با مزیتهای بازاریابی پیامکی شروع کنیم.
عدم نیاز به اتصال به اینترنت
امروزه تمامی افراد به اینترنت دسترسی دارند؛ اما گاهی اوقات، اتصال شبکه از بین میرود و کاربران برای دسترسی به هر نوع پیام یا اطلاعاتی که به حساب ایمیل آنها ارسال میشود با محدودیت روبرو میشوند. بنابراین پیامک، زمانی بهعنوان یک راهحل ارائه میشود که افراد بهراحتی میتوانند بدون اتصال به اینترنت آن را ببینند.
راه ارتباطی شخصی، از مزایا بازاریابی پیامکی
در کنار محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک، باید گفت ارتباط از طریق پیامک کاملا شخصیسازی شده است. هیچ کس نمیتواند بدون اجازه شما به آن دسترسی داشته باشد و این امر مانند یک سایت شبکه اجتماعی نیست؛ زیرا پیامهای ارسالشده از طریق SMS خصوصی هستند. بنابراین پیامک یکی از اشکال خصوصی موجود در ارتباط و بازاریابی است.
مقرونبهصرفه بودن
بازاریابی پیامکی در مقایسه با بازاریابی ایمیلی بهصرفهتر است. پیامک یک فناوری نسبتا ارزان است که میتواند مورد استفاده قرار گیرد. بهعنوان یک کسبوکار کوچک و متوسط میتوانید با استفاده از بازاریابی پیامکی و صرفهجویی در هزینههای خود، به آن بهعنوان یک سرمایهگذاری ارزشمند نگاه کنید.
پاسخهای سریع، مزایا تبلیغات پیامکی
اگر بهدنبال بازخورد یا پاسخ سریع از سوی مشتریان خود هستید، بازاریابی پیامکی برای شما مناسب خواهد بود. افراد، همیشه گوشیهای خود را بههمراه دارند و با دریافت هر پیام آن را بهسرعت میخوانند. بنابراین اگر متوجه شوند که پیام معتبر است، مطمئنا پاسخ خواهند داد. با وجود محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک، بهدلیل بالا بودن نرخ باز شدن پیام، این بازاریابی گزینه خوبی بهشمار میرود.
معایب بازاریابی پیامکی و تبلیغات پیامکی چیست؟
در کنار مزایای بازاریابی پیامکی، در این بخش به نکات منفی بازاریابی پیامکی پرداخته میشود:
پیامک شما باید کوتاه باشد
تصور کنید قصد دارید تمام جزئیات مربوط به محصولات و خدمات شرکت خود را از طریق پیامک به اطلاع مخاطبان برسانید. با این کار نه تنها با محدودیت تعداد کاراکتر روبرو خواهید شد، بلکه در صورت طولانی شدن پیام، احتمال ارسال آن در قالب چند پیامک جداگانه وجود دارد. این امر نهتنها خوانایی پیام را برای مخاطب دشوار میکند، بلکه عدم وجود امکان دریافت گزارش خواندهشدن پیام، چالشی دیگر در مسیر بازاریابی پیامکی خواهد بود.
پیامک میتواند هرزنامه باشد
ارسال پیامهای تبلیغاتی، ابزاری کارآمد در بازاریابی محسوب میشود. با اینوجود، ارسال انبوه پیامهای تبلیغاتی، میتواند مخاطبان را آزرده کند و بهعنوان هرزنامه تلقی شود. بههمیندلیل، علامتگذاری پیامهای شما بهعنوان هرزنامه توسط مخاطبان، یکی از محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک است.
درگیر کردن افراد دشوار است
برخلاف بسیاری دیگر از پلتفرمهای بازاریابی، بازاریابی پیامکی جذاب نیست. بدون شک، برقراری تعامل با مشتریان بالقوه تا حدی مشکل است. اولین مانعی که در اینجا با آن روبرو میشوید تشویق آنها به شرکتکردن است و هیچ تضمینی وجود ندارد که کاربر پیام را باز کند و بخواند.
جمع بندی
کسبوکارها، امروزه بیشتر از بازاریابی پیامکی برای ارتباط با مشتریان و تبلیغ کالاها و خدمات خود استفاده میکنند. هدف، دستیابی به مخاطبان بزرگ بهسرعت و بهطور موثر است. با اینحال، بازاریابی پیامکی مانند هر کانال بازاریابی دیگری، دارای محدودیت ها و چالش های ارسال پیامک است که شرکتها باید از آنها آگاه باشند و در راستای برطرف کردن این مشکل تلاش کنند.
سوالات متداول
آیا بازاریابی پیامکی هنوز هم موثر است؟
بازاریابی پیامکی، قهرمان گمنام دنیای بازاریابی دیجیتال است که انعطافپذیری و اثربخشی خود را در سال ۲۰۲۴ به اثبات رسانده است.
میزان موفقیت بازاریابی پیامکی چقدر است؟
۸۶ درصد از صاحبان مشاغل در سال ۲۰۲۳ از بازاریابی پیامکی استفاده کردند که نسبت به ۲۰۲۲ افزایش ۵۶ درصدی داشته است. کمپینهای پیامکی ۹۸ درصد نرخ باز شدن و ۱۰.۶۶ درصد نرخ کلیک دارند که بهطور قابلتوجهی بالاتر از ایمیل است.
چرا بازاریابی پیامکی بهتر از ایمیل است؟
بازاریابی پیامکی، بهدلیل نرخ باز شدن بالای ۹۸ درصد، پتانسیل موفقیت بسیار بیشتری نسبت به بازاریابی ایمیلی دارد؛ بنابراین، افراد بیشتری به پیامهای شما پاسخ میدهند و با شما تعامل خواهند داشت.
جایگزین بازاریابی پیامکی چیست؟
ارسال پیام انبوه و پاسخگوی خودکار در پیامرسانهای داخلی و خارجی جایگزین اساماس مارکتینگ است که اینباکسینو آن را ارائه میدهد. با استفاده از اینباکسینو میتوانید در پیامرسانهایی مثل واتساپ، بله، ایتا، روبیکا و تلگرام به صورت انبوه پیام هایی با فرمت های مختلف مثل عکس و فیلم و متن و صوت و فایل ارسال کنید. پیشنهاد میکنیم خدمات و امکانات اینباکسینو را ببینید و به مدت سه روز رایگان از تمامی امکانات استفاده کنید.
همین الان به صورت رایگان امتحان کنید
با اینباکسینو میتوانید به صورت انبوه به مخاطبان خود پیامهای شخصی سازی شده در پیامرسانها (واتساپ، تلگرام، ایتا، بله و روبیکا) ارسال کنید و همچنین با استفاده از پاسخگوی خودکار و هوشمند بصورت ۲۴ ساعته به مشتریان خود خدمات ارائه کنید.